Monster Mike Welch and Mike Ledbetter

MMWML1

Event date

April, 20th, 2018

Description

Monster Mike Welch and Mike Ledbetter

Venue: Nidaros Blues Festival
Time: 7:00 pm UTC+02
Location: Kjøpmannsgata 73, Trondheim, Norway 7014
Telephone: +47 979 79 910
Website: http://www.nidarosblues.no/monstermike-ledbetter

Dette er superbookingen for bluesfolket i 2018. Interessen har eksplodert rundt Monster Mike Welch og Mike Ledbetter i kjølvannet av plateutgivelsen "Right Place, Right Time". Det vi får presentert fra dem har vi ikke hørt siden glansdagene til Otis Rush, Magic Sam og B.B. King. Sammenlikningene går til det feberhete samarbeidet mellom Buddy Guy og Junior Wells.

Det hele startet mer eller mindre tilfeldig. Søndag 12. juni 2016 deltok Monster Mike Welch og Mike Ledbetter i en hyllestkonsert til den legendariske bluesartisten Otis Rush på Chicago Blues Festival. Kjemien mellom de to var så intens og så spontan at det umiddelbart ble klart at disse to supertalentene måtte gjøre mer sammen. Nå, et år senere, er de på alles lepper.
«The Mikes» begynte så smått å spille litt sammen, og det ble naturlig å forsøke seg i studio. Det eksploderte i studio, og vi snakker kanskje om årets bluesplate 2017. "Right Place, Right Time" er resultatet av dette inspirerte samarbeidet, født ut av gjensidig kjærlighet og respekt for den klassiske bluesens storhetstid på 1950- og 60-tallet med artister som Otis Rush, Magic Sam, Elmore James og B.B. King.

Platetittelen "Right Place, Right Time" kunne ikke vært mer beskrivende, for det tar av i rakettfart nå for Monster Mike Welch og Mike Ledbetter. De er i øyeblikket rett og slett det «hotteste» som finnes innen bluesen.

Her hjemme kjenner vi Monster Mike Welch som mangeårig gitarist i Sugar Ray & the Bluetones, og Mike Ledbetter fra bejublede Nick Moss Band. Ledbetter besøkte Bluesklubben samen med Nick Moss så sent som i 2016 mens Monster Mike Welch debuterte på Nidaros Blues som et 21-årig stortalent sammen med Sugar Ray Norcia & The Bluetones tidlig på 2000-tallet. Nå er de til vår store begeistring tilbake sammen. Dette er en fantastisk bookingstart for festivalen 2018. Du får ikke bedre blues enn dette for tiden.

Mange norske bluesentusiaster har hørt gutta opptil flere ganger i sommer og høst, og responsen er bare overveldende. Dette er det beste som har skjedd bluesen på flere tiår.

0